Surfen op de Golven

De wet van de minste weerstand.

I AM LIKE 
A GREAT WAVE OF ENERGY
THAT ILLUMINATES A ROOM
EVERYONE SEES THE LIGHT
AND BECOMES AFFECTED.
(TAO TE CHING)

Hoe weten we wat waar is? Door te kijken in onszelf, ons spotlicht in onszelf te draaien en vanuit deze plek te leven. Ieder moment kan een startpunt zijn om te transformeren naar een wezen van vreugde, vrede en liefde, de stof waar we allen in de kern van gemaakt zijn. 

De surfer neemt zijn plank om te reizen naar de golven, waar hij balanceert tussen de oerkracht van de natuur en het niets om tot geluk te komen. Dit is wat het leven van ons vraagt, een stap op het surfboard, met een altijd wisselende golfslag. De surfer zoekt de weg van de minste weerstand, door totale acceptatie van dat wat is in het heden, door verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen situatie en niets of niemand de schuld te geven voor de loop van dingen. En tot slot door een houding van weerloosheid, zonder de behoefte tot verdedigen, overtuigen of overhalen van de golven zich anders te gedragen, maar open en flexibel in te spelen op datgene wat zich aandient.

In onze reis van gisteravond hebben we met onze mind een zee van verbinding gecreΓ«erd met onszelf en met al degenen die ons pad hebben gekruist. Vanuit onze eigen ruimte hebben we de keuze onszelf toe te staan om de verbinding met anderen te voelen. We hebben een krachtenveld gebouwd van licht en energie en die als een net om de aarde te werpen.

Zowel de eik, als de bamboe hebben bestaansrecht en hebben ieder hun eigen kracht, met waardering voor jullie inbreng van eigenheid en graag tot volgende week.