Het Pad van Volmaakt Geluk πŸ’—

De wet van intentie en wens

I know that there 
is no way to happiness.
Happiness is the Way.
(Tao Te Ching)

Wat is volmaakt geluk en hoe is dit wanneer we dit zijn? Waar zijn we, wat bezitten we en in welke tijd bevinden we ons? Is volmaakt geluk afhankelijk van een bepaalde context of een specifieke situatie? Of hebben we de keuze om altijd en overal volmaakt gelukkig te zijn? 

Een vraag die we ons kunnen stellen is of er externe en/of interne obstakels zijn die ons beletten om dit te ervaren? Extern kunnen we ons bewust worden van de invloed die we hebben op het scheppen van de juiste omgeving en ons in deze richting bewegen. Intern kunnen we ons de vraag stellen of er iets is wat we ons niet toestaan te voelen of te erkennen, waardoor het ons blokkeert. Door te concentreren op de pijn en het moeilijke toe te staan, kan er iets doorstromen en oplossen.

Stel dat de werkelijke jij, al dan niet verscholen onder verschillende ui-lagen (van gebeurtenissen, van overtuigingen, van interpretaties van verleden en toekomst) een werkelijk wonderschoon, puur, onschuldig en liefdevol wezen bent. En dat dit wezen er altijd is, onveranderlijk, wachtend op de tijd dat jij ervoor kiest door te pellen tot de kern om haar te leren kennen.

In deze kern, waar we kennis maken met het pure bewust-Zijn, hebben we ook de mogelijkheid ons hogere zelf de regie te laten voeren over ons leven. Kunnen we zaden van intenties en wensen strooien naar alle lagen van ons leven en kunnen we door het loslaten van onze verwachtingen, komen tot… volmaakt geluk!

Onze reis naar de kern, bracht ons gisteravond door de zeven bekende chakrapunten, ieder met een specifieke functie om je te voorzien van energie en deze te laten stromen.

Ik wens jullie mooie weken van stromingen, misschien extern in een avontuurlijke reis, anders intern in ervaring van momenten van vervulling en geluk. πŸ™πŸΌ