Reacties van cliënten

 

“Vorig jaar ben ik mezelf tegengekomen op een negatieve manier. Ik wilde verder met mijn leven maar mijn herinneringen wilden mij niet laten gaan. Toen heb ik contact gezocht met psychologiepraktijk Beter. De naam beter sprak mij aan, omdat ik dat graag wilde. Ik wilde beter zijn. Samen met Brigitte hebben we een behandelplan afgesproken. Tijdens de sessies verplaatste Brigitte zich naar mijn situatie er werd ingespeeld op wat ik zei. En daarbij voelde ik mij gehoord. Nu een half jaar later ben ik wie ik wil zijn. Mijn herinneringen zijn wat ze horen te zijn herinneringen. En de emoties die daarbij hoorden zijn op de achtergrond.
De sessies heb ik als zeer prettig ervaren en de technieken gebruik ik af en toe nog steeds.” 

 

“Na jarenlange pijnklachten en problemen op het psychische vlak, na enkele traumatische ervaringen uit het verleden (PTSS), ben ik bij Brigitte Ponjee beland. Ik wist eerst niet goed wat ik van de behandeling (EMDR) kon verwachten en ben er onbevangen ingegaan. Door haar manier van werken en het geven van beeldende tips heb ik een positieve groei doorgemaakt. De eerste sessie EMDR was wat ongemakkelijk, omdat ik het niet kende en omdat er nog geen echte vertrouwensbasis was. Daarna heb ik me durven geven, dit kwam mede omdat Brigitte Ponjee me goed begeleidde en me liet zijn, wie ik was. Eindresultaat is, dat ik wat steviger in het leven sta, weer kan sporten, omdat ik veel minder pijn voel, ik mijn emoties beter de baas ben, maar ook neutraler naar de situaties kan kijken, die mijn leven zo moeilijk gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik naar haar ben toegegaan :).”

 

“De combinatie tussen EMDR en jouw rustige aanwezig zijn en af en toe een vraag stellen vond ik een goede en prettige manier. Het bracht pijnlijke dingen aan het licht die niet direct meer in je bewustzijn liggen met een boel emotie maar door de EMDR kwam ik toch steeds weer bij ruimte en helderheid en een soort gewaarworden. Het heeft me meer zicht gegeven op patronen waar ik mijn leven lang mee worstel, en door daar meer zicht op te krijgen geeft toch het gevoel van meer grip en minder overspoeld worden door de dingen in mijn leven. 

Ik zie nu vaker een bepaald gevoel ‘verschijnen’ en door die afstand kan ik het ook meer laten. Ik zie ook meer dat ik dat niet ben maar dat het iets zo gevormd is door het leven heen. Voor mijn gevoel heb ik nog genoeg om naar te kijken en mee aan de slag te gaan maar voor nu is het goed en is er een rustiger vaarwater in mijn leven gekomen.

Hartelijk dank voor je heldere inzicht en je rust dat vond ik erg prettig.”