Over Brigitte

A human being is a part of the whole called by us universe, a part limited in time and space. He experiences himself, his thoughts and feeling as something separated from the rest, a kind of optical delusion of his consciousness. This delusion is a kind of prison for us, restricting us to our personal desires and to affection for a few persons nearest to us. Our task must be to free ourselves from this prison by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature in its beauty. Nobody is able to achieve this completely, but the striving for such attainment is in itself a part of the liberation, a foundation for inner security.” — Albert Einstein

Wees de verandering die je wilt zien in de wereld.

Mijn eigen zoektocht naar de zin van mijn leven begon met de opleiding Creatieve Therapie Beeldend in 1996, een opleiding vervult van persoonlijke en creatieve ontwikkeling en daarnaast een startsein voor mijn carrière als therapeut. Een rol, waar ik me vanaf mijn 17de jaar al senang bij voelde en opbouwende feedback ervaarde van mensen die ik mocht begeleiden. Mijn pad leidde naar werkzaamheden als activiteitenbegeleider bij een grote instelling en mijn wens om door te studeren werd gevoed door de beperkte vooruitzichten met het huidige opleidingsnivo. Ik wilde, naast de dagelijkse omgang en activering van mensen, een andere betekenis hebben in de levens van mensen! Psychologie was al snel gekozen en in 2005 mocht ik dit afronden, na een prachtige kennismaking met Acceptance and Commitment Therapy, met een blijvende afdruk op mijn bestaan. Na mijn basisopleiding, was er gelukkig het vertrouwen om mij te laten starten met de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog BIG. In 2008 was ook dit verlangde bewijs in de pocket en heb ik in verschillende settings mogen werken. In deze jaren ben ik tevens moeder geworden van drie prachtige kinderen en werd het moederschap mijn centrale focuspunt. Toch bleef ik in de afgelopen jaren het gevoel houden dat er iets miste, dat er bij mezelf blokkades speelden, die maakten dat ik me niet 100% kon overgeven aan de belangrijke dingen in mijn leven. In het jaar 2020 mocht ik via een sjamanistische ceremonie, deze obstakels onder ogen zien en komen waar ik werkelijk wilde zijn. De ontmoeting met mijn eigen ziel is een levensbelangrijke stap geweest in mijn bestaan. Omdat dit aspect in plaats van ergens op de achtergrond, sterk aanwezig is in mijn bestaan in het hier-en-nu, werk ik eraan om deze kostbare vlam door te geven aan anderen. Opgeschoond en met een volle dosis blijdschap en levenskracht maak ik nu een nieuwe start met mijn praktijk voor mensen die op zoek zijn naar een betere verhoudingswijze met hun eigen denken, voelen en handelen!

Nog wat officiële gegevens..

Over mijn opleidingsnivo:

Als Gezondheidszorgpsycholoog ben ik universitair geschoold en gespecialiseerd om mensen met uiteenlopende psychologische klachten te behandelen. Ik sta geregistreerd in het BIG-register.

Verder ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Acceptatie en Commitment therapie (www.acbsbene.com). Tevens ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van de Gezondheidszorgpsychologie (www.nvgzp.nl).

Over mijn werkervaring:

Naast de opleiding heb ik ruime werkervaring opgedaan binnen een praktijk met eerste- en tweedelijnszorg voor volwassen cliënten, waaronder ouderen en adolescenten, de geestelijke gezondheidszorg, waaronder de verslavingszorg en de revalidatiezorg.

Binnen de revalidatiezorg, de eerste- en de tweedelijnspraktijk en een instelling voor verslavingszorg heb ik Acceptance en Commitment therapie (ACT) geïntroduceerd bij collega’s, hetgeen met veel enthousiasme is ontvangen. Voor cliënten met angsten, chronische pijn en verslavingsproblematiek heb ik, tevens vanuit ACT en later gecombineerd met Mindfulness based Cognitive Therapy, succesvolle groepstherapieën opgezet (Puur in Leven).