Over Beter

A human being is a part of the whole called by us universe, a part limited in time and space. He experiences himself, his thoughts and feeling as something separated from the rest, a kind of optical delusion of his consciousness. This delusion is a kind of prison for us, restricting us to our personal desires and to affection for a few persons nearest to us. Our task must be to free ourselves from this prison by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature in its beauty. Nobody is able to achieve this completely, but the striving for such attainment is in itself a part of the liberation, a foundation for inner security.” Albert Einstein

 

 

Mijn naam is Brigitte Ponjee en als Versie 2gezondheidszorgpsycholoog is het mijn streven om, samen met mensen die dat wensen, een ervaren gevoel van lijden te verminderen. Dit doen we door ons in te leven in je klachtenpatroon en levensverhaal, om vervolgens met een creatieve behandeling tot de oplossingen te komen die je verder helpen in je bestaan.

Over mijn opleidingsnivo:

Als Gezondheidszorgpsycholoog ben ik universitair geschoold en gespecialiseerd om mensen met uiteenlopende psychologische klachten te behandelen. Ik ben geregistreerd in het BIG-register, wat betekent dat ik:

  • een wettelijk beschermde beroepstitel voer;
  • mijn beroep zelfstandig mag uitoefenen;
  • en onder het tuchtrecht val.

Daarnaast ben ik gecertificeerd als Psycholoog NIP, waarbij ik aangesloten ben bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (wwwpsynip.nl). Verder ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Acceptatie en Commitment therapie (www.acbsbene.com). Tevens ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van de Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen (www.nvgzp.nl).

Over mijn werkervaring:

Naast de opleiding heb ik ruime werkervaring opgedaan binnen een praktijk met eerste- en tweedelijnszorg voor volwassen cliënten, waaronder ouderen en adolescenten, de geestelijke gezondheidszorg en de revalidatiezorg. Verder ben ik beschikbaar voor interim werkzaamheden en werk ik op dit moment als interim regiebehandelaar binnen de verslavingszorg, poliklinisch.

Binnen de revalidatiezorg en de eerste- en de tweedelijnspraktijk heb ik Acceptance en Commitment therapie (ACT) geïntroduceerd bij collega’s, hetgeen met veel enthousiasme is ontvangen. Voor cliënten met angsten en chronische pijn heb ik, tevens vanuit ACT, succesvolle groepstherapieën opgezet.